DNS forwarding

Hoe werkt DNS forwarding?

Een domeinnaam zelf is niets meer dan een adres. Een adres wordt pas nuttig als u hier diensten aan koppelt. Als u al een website heeft onder een ander adres, dan kunt u met DNS forwarding een nieuwe domeinnaam koppelen aan uw bestaande website.

Voor de meeste websites begint het werk bij het kiezen en registreren van een nieuwe domeinnaam om een webadres te vormen. Het kan echter zijn dat u al beschikt over een website. Bijvoorbeeld bij uw internetprovider.

Veel websites hebben een adres dat er onprettig uitziet. Nogal eens zijn websites alleen bereikbaar via een adres met een opmaak als http://users.provider.nl/~jfranssen02/. Met forwarding kunt u de website snel bereikbaar maken met een zelfgekozen adres als www.domeinnaam.nl. Het adres van uw website wordt daarmee eenvoudiger te onthouden, bovendien leest het prettiger.

Forwarding is bij ons gratis, u betaald alleen voor de domeinnaam zelf. De website zelf blijft bij uw internetprovider staan. Wanneer u bij Makeweb een domeinnaam bestelt en hierbij kiest voor het Parkeerpakket, dan kunt u zelf via het controlepaneel de DNS wijzigen

U komt alleen in aanmerking voor gratis forwarding wanneer u een domeinnaam bij ons laat registeren.